Στους πάσχοντες από ψωρίαση,το αμυντικό σύστημα του οργανισμού είναι «λανθασμένα» ενεργοποιημένο, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τα κύτταρα του δέρματος να “ωριμάσουν” και να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα και κατόπιν να συσσωρεύονται στα ανώτερα στρώματα του, δημιουργώντας τις λεγόμενες ψωριασικές «πλάκες».
Η συνήθης ηλικία έναρξης είναι η 3η – 4η δεκαετία της ζωής, ενώ περίπου το 10-15% των ασθενών εμφανίζουν τη νόσο πριν την ηλικία των 10 ετών. Στην περίπτωση αυτή προσβάλλεται μεγαλύτερη έκταση του σώματος και η νόσος ανταποκρίνεται σημαντικά λιγότερο στην τοπική θεραπεία.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου 2013) στοχεύοντας στην κοινωνική αποστιγματοποίηση της νόσου, μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και με σύνθημα: «Οι πληροφορίες μεταδίδονται η Ψωρίαση όχι!», το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ» θα βρίσκεται αύριο (29/10) στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό (9.00-16.00). Η παρουσία του ΚΑΛΥΨΩ στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί με ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kim Kardashian: “Έχω ψωρίαση και το solarium με βοηθάει!”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι η ψώρα μεταδοτική; Και ποια η διαφορά της από την ψωρίαση;
H Britney Spears πάσχει από ψωρίαση
Τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας ασθενής με ψωρίαση;