Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Αποκαλυπτικό κείμενο για τα εμβόλια και την ιλαρά

Αποκαλυπτικό κείμενο για τα εμβόλια και την ιλαρά

Το γεγονός ότι την περίοδο 2016 – 2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά ιλαράς σε όλη την Ευρώπη και 43 θάνατοι, αλλά και στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στην Αττική και την Πελοπόννησο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού από ιατρική κοινότητα, Πολιτεία, πολιτικές δυνάμεις και ατομικά για τον καθένα από εμάς.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στην Αττική και την Πελοπόννησο. Πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά από κοινότητες των Ρομά, καθώς και άτομα ηλικίας 25 – 44 ετών από τον γενικό πληθυσμό, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και επαγγελματίες Υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε φάση επιδημίας και της ανάγκης να θωρακιστεί αποτελεσματικά ο πληθυσμός έναντι της ιλαράς. Μία νόσος που λόγω των επιπλοκών μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές βλάβες στον οργανισμό, όπως κώφωση, εγκεφαλίτιδα, διανοητική παράλυση κ.ά., μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις