Site icon NewsIT

Άσθμα: Κίνδυνος από τα αλλαντικά – Τι βρήκαν οι επιστήμονες

22.12.2017 | 15:30
Άσθμα: Κίνδυνος από τα αλλαντικά – Τι βρήκαν οι επιστήμονες

Τα αλλαντικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες (νιτρώδη), προκειμένου να μπορούν να διατηρούνται για πολύ καιρό αναλλοίωτα. Γενικά, πρόκειται για κρέατα που έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο και για άλλες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Το άσθμα επηρεάζει 235 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Οι πιο συνήθεις παράγοντες που προκαλούν έξαρση στο άσθμα είναι τα εσωτερικά αλλεργιογόνα (όπως τα ακάρεα της σκόνης και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων), τα υπαίθρια αλλεργιογόνα (όπως η γύρη και ο καπνός του τσιγάρου) και οι χημικές ερεθιστικές ουσίες στον χώρο εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version