Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Διαβήτης τύπου 2 – Διατροφή: Τι ισχύει με κόκκινο κρέας και πουλερικά [vid]

Διαβήτης τύπου 2 – Διατροφή: Τι ισχύει με κόκκινο κρέας και πουλερικά [vid]

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο του διαβήτη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το βόειο κρέας και το αρνί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σιδήρου, ένα μέταλλο που συνδέεται με την “ενεργοποίηση” του διαβήτη. Αλλά ακόμα και το κοτόπουλο μπορεί να αποδειχτεί εξίσου κακό για σας, λένε οι ειδικοί.

Όσο πιο σκούρο είναι το κρέας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, με τους επιστήμονες να βρίσκουν άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και του διαβήτη τύπου 2, ο οποίος συνδέεται με συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η κακή διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις