Οι ελιές είναι πλούσιες σε ωφέλιμα λιπαρά αλλά και στο επιβλαβές αλάτι, αναφέρει ο ΕΦΕΤ.
Οι ελιές είναι πλούσιες σε ωφέλιμα λιπαρά αλλά και στο επιβλαβές αλάτι, επομένως πρέπει να προσέχουμε ποιες και πως τις καταναλώνουμε, αναφέρει ο ΕΦΕΤ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εξηγεί ακόμα ποια άλλα θρεπτικά συστατικά περιέχουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο καρπός της ελιάς για να διατεθεί ως επιτραπέζια ελιά πρέπει πρώτα να υποστεί κατάλληλη επεξεργασία εκπίκρανσης (ξεπίκρισμα). Στη συνέχεια, διατηρείται με αλάτισμα ή σε άλμη ή σε ξύδι ή σε ελαιόλαδο.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr