Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Εκτόξευση κρουσμάτων ιλαράς κατά 48,4% παγκοσμίως! Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Εκτόξευση κρουσμάτων ιλαράς κατά 48,4% παγκοσμίως! Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα ιλαράς αυξήθηκαν κατά 48,4% μεταξύ του 2017 και του 2018, με περίπου 136.000 άτομα να πεθαίνουν από ιλαρά, σύμφωνα με υπολογισμούς της UNICEF από συλλογή στοιχείων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για 194 χώρες.

Δέκα χώρες, που αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέγραψαν σχεδόν το 75% της συνολικής αύξησης των περιπτώσεων ιλαράς το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.

Ο Οργανισμός προειδοποίησε ότι οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι, ο εφησυχασμός και το αυξανόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα απειλούν να ανατρέψουν δεκαετίες ολόκληρες στοχευμένης εργασίας για την εξόντωση της νόσου.

«Αυτό είναι ένα καμπανάκι κινδύνου και αφύπνισης. Έχουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και φθηνό εμβόλιο για μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, ένα εμβόλιο που σώζει σχεδόν ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες», δήλωσε η Henrietta Fore, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF. Και συνέχισε: «Αυτά δεν έγιναν από την μια στιγμή στην άλλη. Ακριβώς όπως η σοβαρή επιδημική έκρηξη που βλέπουμε τώρα έγινε μέσα στο 2018, με τον ίδιο τρόπο μια πιθανή έλλειψη δράσης άμεσα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά μας αύριο».

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις