Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

ΕΣΥ: Σε 24ωρη λειτουργία τα νοσοκομεία από τον Οκτώβριο – «Εξαιρετικά επείγουσα» η κατάθεση εφημεριών

ΕΣΥ: Σε 24ωρη λειτουργία τα νοσοκομεία από τον Οκτώβριο – «Εξαιρετικά επείγουσα» η κατάθεση εφημεριών
EUROKINISSI

Από τον Οκτώβριο 9 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής θα λειτουργούν όλο το 24ωρο με συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού, σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΥ.

Με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» η Διοίκηση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ) – η οποία περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής – καλεί τις Διοικήσεις 9 νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να καταρτίσουν πρόγραμμα 24ωρης εφημερίας για το μήνα Οκτώβριο, με αναλυτικό αριθμό εφημερευόντων γιατρών ανά κλινική, αλλά και νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, ζητά από τους Διοικητές των 9 Νοσοκομείων να συμπληρώσουν σχετικό συνημμένο πίνακα και να τον αποστείλουν συμπληρωμένο έως την Τετάρτη 24/07/2024 και ώρα 10.00.

Πιο συγκεκριμένα η 1η ΥΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν του ανωτέρω σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ του Γραφείου Υφυπουργού Υγείας σχετικά με επεξεργασία Σχεδίου 24ωρης εφημέρευσης των Νοσοκομείων σε καθημερινή λειτουργία, παρακαλούμε όπως καταθέσετε στην Υπηρεσία μας Πρόταση 24ωρης καθημερινής Εφημέρευσης για το Νοσοκομείο ευθύνης σας.

Πιο συγκεκριμένα, τα Νοσοκομεία στα οποία αποστέλλεται το παρόν, όπως εκπονήσουν για τον μήνα Οκτώβριο 2024, Πρόγραμμα 24ωρης Καθημερινής Εφημερίας».

Δείτε το έγγραφο των εφημεριών:


Το έγγραφο απεστάλη στις Διοικήσεις των εξής 9 νοσοκομείων:

1) Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

2) Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

3) Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»

4) Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

5) Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»-Ε.Ε. Σ.

6) Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ»

7) Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

8) Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

9) Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»

Η 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι απρόβλεπτος ο αριθμός των ασθενών που θα προσέλθουν στα νοσοκομεία σε καθεστώς 24ωρης λειτουργίας.

Της Ιωάννας Σουλάκη / Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις