Site icon NewsIT

Φτιάχνουν ήδη εμβόλιο για τη νέα μορφή γρίπης

05.04.2013 | 08:40
Φτιάχνουν ήδη εμβόλιο για τη νέα μορφή γρίπης

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές παγκοσμίως εξαιτίας τις νέας μορφής της γρίπης των πτηνών που έχει κοστίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει διεργασίες για τη δημιουργία εμβολίου, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Μέχρι στιγμής, ο ιός που είναι γνωστός ως Η7Ν9, έχει εντοπιστεί μόνο στην Κίνα και φαίνεται δε μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νέας αυτής μορφής της γρίπης των πτηνών.

Τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην Κίνα είναι τα πρώτα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της νέας μορφής του ιού, που προξενεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο εκπρόσωπος του CDC, Τομ Σκίνερ, δήλωσε ότι η υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους και έχει αρχίσει να εξετάζει τις πληροφορίες της γενετικής αλληλουχίας της νέας μορφής της γρίπης των πτηνών και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας τροποποιημένης εκδοχής του ιού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία εμβολίου.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Σανγκάης άρχισαν να σφαγιάζουν κοτόπουλα και άλλα πτηνά μετά το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 στη χώρα.

Όλα τα πτηνά στην πτηνοτροφική μονάδα Χουσάι της περιοχής Σονγκτζιάνγκ της πόλης, θα σφαγιαστούν για να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου, μετά τον εντοπισμό του ιού Η7Ν9 σε περιστέρια της περιοχής.
Δυο άνθρωποι πέθαναν χθες στη Σανγκάη ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα, τα τέσσερα από τα οποία στη Σανγκάη και σε 14 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα έξι από τα οποία στη Σανγκάη.

Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα στην οποία καταγράφονται κρούσματα της νόσου στον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης των πτηνών

Ο εφιάλτης της γρίπης των πτηνών επέστρεψε! Νέος τύπος ιού με βαριά συμπτώματα

Νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Κίνα

Ανησυχία στην Κίνα μετά το θάνατο δύο ατόμων από τη γρίπη των πτηνών

Μέχρι πότε κινδυνεύουμε από τη γρίπη;

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version