Site icon NewsIT

Γρίπη: Η άγνοια και η αμέλεια σκοτώνουν – Ο εμβολιασμός προστατεύει – Προσοχή στους ΜΥΘΟΥΣ για το εμβόλιο

30.11.2018 | 21:09
Γρίπη: Η άγνοια και η αμέλεια σκοτώνουν – Ο εμβολιασμός προστατεύει – Προσοχή στους ΜΥΘΟΥΣ για το εμβόλιο

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ένας νέος άντρας μόλις 49 χρόνων είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης για την φετινή χειμερινή περίοδο στην χώρα μας. Κάθε χρόνο διαβάζουμε για τέτοιους θανάτους ανθρώπων και τις εκκλήσεις των ειδικών, αφενός για τον ετήσιο αντιγριπικό εμβολιασμό, αφετέρου για την έγκαιρη μεταφορά σε ειδικό γιατρό ή και νοσοκομείο, όταν η γρίπη εμφανίζεται με βαριά συμπτωματολογία.

Η έντονη καταβολή, η δύσπνοια και ο υψηλός πυρετό που επιμένει, πρέπει να μας οδηγούν κατευθείαν στον γιατρό και να μας ακινητοποιούν στο κρεβάτι. Δυστυχώς, πολλοί ασθενείς συνεχίζουν τα πρώτα 24ωρα κανονικά τις δραστηριότητές τους και δεν παίρνουν ούτε τηλεφωνικά την συμβουλή του γιατρού τους.

Όταν όμως έχουμε έντονα συμπτώματα, πρέπει να μένουμε από την πρώτη μέρα στο σπίτι μας, στο κρεβάτι μας, και να ρωτάμε τον γιατρό μας τι πρέπει να κάνουμε. Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας, η τάση μας να υποτιμούμε τις ιώσεις με έντονη συμπτωματολογία, και η άρνηση να ακολουθήσουμε τις οδηγίες γιατρού, μπορεί να μας οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο. Εκτός αυτού άλλωστε, πηγαίνοντας κανονικά στην εργασία μας μεταδίδουμε τον ιό και στους συνεργάτες μας.

Το αντιγριπικό εμβόλιο λειτουργεί και είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητες να αρρωστήσετε αυτό το χειμώνα. Αλλά αν παρασυρθείτε από τους μύθους που κυκλοφορούν για τον εμβολιασμό, τότε πραγματικά κινδυνεύετε χωρίς λόγο.

Οι μύθοι για την εποχική γρίπη και το αντιγριπικό εμβόλιο αφθονούν και πρέπει να μπουν ορισμένα πράγματα στην θέση τους…

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version