Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Ιλαρά: Αυτά χρειάζεται να ξέρετε – Συμπτώματα, εξετάσεις, εμβόλιο

Ιλαρά: Αυτά χρειάζεται να ξέρετε – Συμπτώματα, εξετάσεις, εμβόλιο

Η ιλαρά βρίσκεται σε έξαρση εδώ και εβδομάδες και τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τους προσεχείς μήνες με την αναπόφευκτη πτώση της θερμοκρασίας.

Η τελευταία φορά που είχαμε εκτεταμένο πρόβλημα με την ιλαρά στη χώρα μας ήταν το 1978-1979, οπότε και θρηνήσαμε αρκετά θύματα. Τότε, ήταν διαθέσιμα μονοδύναμα εμβόλια ιλαράς και, λόγω επιδημίας, υπήρξε έλλειψη του εμβολίου για μήνες.

Τέτοιο πρόβλημα σήμερα δεν υπάρχει, καθώς το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε προ ημερών πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά, καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια και η όποιες ελλείψεις στα φαρμακεία είναι προσωρινές και οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση. Επίσης, σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, το σύγχρονο εμβόλιο για την ιλαρά είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες.

Επειδή, ωστόσο, ο όγκος των πληροφοριών σχετικά με την ιλαρά είναι μεγάλος και μπορεί κανείς να “χαθεί” μέσα σε αυτές, σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε όλα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για την ιλαρά, προκειμένου εσείς και η οικογένειά σας να είσε ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις