Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Καμπανάκι κινδύνου για την γενική υγεία των Ελλήνων ελέω οικονομική κρίσης – Τι λέει η Κομισιόν

Καμπανάκι κινδύνου για την γενική υγεία των Ελλήνων ελέω οικονομική κρίσης – Τι λέει η Κομισιόν

Σταθερή και διαρκή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μετά την παρέλευση ορισμένων ετών θα γίνουν ορατές οι πλήρεις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, η Κομισιόν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Πολιτικές και τα Συστήματα Υγείας εξέτασαν το προφίλ των 28 κρατών μελών και πραγματοποίησαν εις βάθος ανάλυση στην αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας.

Αναφορικά με την Ελλάδα, εντείνονται οι ανησυχίες για την επάρκεια χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, λόγω πίεσης στις δημόσιες δαπάνες, τη μειούμενης βάσης εσόδων του συστήματος ασφάλισης και του υψηλού ποσοστού ιδιωτικών δαπανών.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση, η χώρα αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες στο σχεδιασμό και την ορθολογική κατανομή των πόρων υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που ενέχει σημαντικές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα και την πρόσβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις