Υγεία

Καρκίνος: Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ορμόνες από το γάλα

Όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν ορμόνες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής μας έκθεσης σε ορμόνες προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα.

Από ποσοτική άποψη, πρόκειται κυρίως για προλακτίνη, κορτικοστεροειδή και προγεστερόνη, αλλά υπάρχει επίσης μια ομάδα οιστρογόνων, τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώνονται περαιτέρω όταν παράγονται άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τέτοιες ορμόνες είναι σε έως και πέντε φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε κρέμες και τυριά και δέκα φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση στο βούτυρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Υγεία: Περισσότερα άρθρα