Όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν ορμόνες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής μας έκθεσης σε ορμόνες προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα.
Από ποσοτική άποψη, πρόκειται κυρίως για προλακτίνη, κορτικοστεροειδή και προγεστερόνη, αλλά υπάρχει επίσης μια ομάδα οιστρογόνων, τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώνονται περαιτέρω όταν παράγονται άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τέτοιες ορμόνες είναι σε έως και πέντε φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε κρέμες και τυριά και δέκα φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση στο βούτυρο.