Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Κέντρα Αποκατάστασης: Τα πάνω- κάτω έφερε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας

Κέντρα Αποκατάστασης: Τα πάνω- κάτω έφερε ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας

07:45

Τι διαμαρτυρίες, τι εξώδικα, τι επιχειρηματολογία, τι δημοσιεύματα, τι εκκλήσεις εργαζομένων… Ο νέος ΕΚΠΥ ήρθε να ανατρέψει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ και παρά τις διαμαρτυρίες τους, λίγα βήματα έχουν γίνει από την ημέρα της αιφνιδιαστικής ψήφισής του, απουσία του προέδρου ΔΣ, του κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Ασαφής και με σοβαρά λάθη είναι ο νέος ΕΚΠΥ και στα άρθρα που αφορούν στα Κέντρα Αποκατάστασης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας, ο νέος Κανονισμός περικόπτει την παροχή υπηρεσιών υγείας και συρρικνώνει τους χρόνους αποκατάστασης σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Και από εκεί που σύμφωνα με τον Ν. 2072/1992 τα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης ιδρύονται και λειτουργούν για την παροχή υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς, που έχουν ανάγκη φυσικής αποκατάστασης και πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφοριακού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος, καθώς και από νοητική στέρηση, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και τις μεθόδους της ιατρικής αποκατάστασης», με τον νέο ΕΚΠΥ ολόκληρες κατηγορίες ασθενών αποκλείονται.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις