Σε 5 έως 7 μέρες επωάζεται ο νέος κορονοϊός στον οργανισμό που έχει προσβάλλει, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ιατρική ένωση της Κίνας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μεγαλύτερος ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες.
Απ’ ότι φαίνεται πάντως γίνεται κάποιος να ξανακολλήσει τον ιό ενώ έχει θεραπευτεί. Δεν υπάρχουν στοιχεία όμως που να δείχνουν ότι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί και πάλι μετά την αποθεραπεία τους, μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.
O πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Εντατικής Θεραπείας δήλωσε επίσης ότι αν και στην επαρχία Χουμπέι διαπιστώθηκε πως ορισμένα άτομα βρέθηκαν θετικά στο ιό μετά την αποθεραπεία και την έξοδό τους από το νοσοκομείο, δεν υπάρχουν στοιχεία στην παρακολούθηση τέτοιων περιπτώσεων.
Ο κινέζος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που θα δείχνουν ότι αυτοί οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.
Προειδοποιεί για ελλείψεις ο ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε χθες για παγκόσμια έλλειψη και αύξηση των τιμών σε προστατευτικό εξοπλισμό.
Ζήτησε τόσο από τις εταιρίες, όσο και από τις κυβερνήσεις αύξηση της παραγωγής κατά 40%, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται.
Στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 9 από έξι την Δευτέρα.
click4more: Χαρτί υγείας… με δελτίο! Φρενίτιδα και στην Αυστραλία [pics]
Η Αργεντινή και η Χιλή ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό.
Η Κίνα ανησυχεί για κρούσματα που μπορεί να εισέλθουν στο έδαφός της από το εξωτερικό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν κήρυξε τον πόλεμο κατά του κοροναϊού.
Η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή μασκών
Η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.
Στη Ρωσία δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα κρούσματα πλην των έξι ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 εκτός της χώρας και λαμβάνουν ή έλαβαν θεραπεία.
Βάσει του διατάγματος δεν επηρεάζονται οι εξαγωγές που γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά ούτε και τη μεταφορά αυτών των ειδών από ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό.
Η απαγόρευση στις εξαγωγές, που ισχύει ως την 1η Ιουνίου, έχει στόχο «να διασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας» και αφορά, εκτός από τις μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, τις ιατρικές μπλούζες και στολές, τις γάζες, τα γάντια, τα αντισηπτικά και τα ποδονάρια μιας χρήσης.
«Είναι κυρίως απαραίτητο να αποφευχθεί η λεγόμενη “τεχνητή έλλειψη” σε κάποια ιατρικά είδη», επεσήμανε ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ.