Κυριακή, 6 Οκτ.
28oC Αθήνα

Λεύκανση και προσθετικές αποκαταστάσεις χτυπούν τα ευαίσθητα δόντια

Λεύκανση και προσθετικές αποκαταστάσεις χτυπούν τα ευαίσθητα δόντια

Μια σειρά νέων σύγχρονων τεχνικών οδοντοθεραπείας όπως η λεύκανση και οι προσθετικές αποκαταστάσεις,

 μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή της αδαμαντίνης με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αισθάνονται ιδιαίτερα έντονη ευαισθησία και πόνο στα δόντια.

Οι προσθετικές αποκαταστάσεις είτε με κεραμικό είτε με πορσελάνη καθώς και οι μέθοδοι λεύκανσης των δοντιών –η πιο σύγχρονη είναι αυτή με λέιζερ –  όπως εξηγεί στο Newsit.gr η οδοντίατρος Βούλα Σαββάκη δεν ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς.

Υπάρχουν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υφίζησης ουλών όπου η λεύκανση θα τους δημιουργήσει ακόμη πιο έντονα προβλήματα στην οδοντική ευαισθησία και πόνο.

Όταν μάλιστα υπάρχουν και εμφράξεις ρητίνης εκτός από την ευαισθησία δημιουργούνται και διαφοροποιήσεις στους αποχρωματισμούς των
δοντιών αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.

Επίσης δεν ενδείκνυται η λεύκανση σε ασθενείς με προσθετικές αποκαταστάσεις στα πρόσθια η μπροστινά δόντια.

Όπως τόνισε η κα Σαββάκη ειδικά στις προσθετικές αποκαταστάσεις όψεως πορσελάνης ή προσθήκες που η τοποθέτηση γίνεται κάτω από τα ούλα για να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα απαιτείται η θυσία μεγάλης ποσότητας οδοντικού ιστού.

Δεν είναι λίγοι βέβαια οι ασθενείς που χρησιμοποιούν διάφορα σκευάσματα (λευκαντική ουσία ) που υπόσχονται λαμπερά χαμόγελα αλλά η παρατεταμένη χρήση οδηγεί σε καταστροφή της  οδοντικής πλακάς και σοβαρά έως καταστρεπτικά αποτελέσματα για την οδοντοστοιχία.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε