Site icon NewsIT

Νέος θάνατος από τη νέα γρίπη

21.11.2009 | 00:01
Νέος θάνατος από τη νέα γρίπη

Άλλος ένας νέος άνθρωπος σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της νέας γρίπης.

Απεβίωσε ένας 40χρονος άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση και ο οποίος ήταν παχύσαρκος.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 40χρονη γυναίκα, η οποία νόσησε από τη νέα γρίπη και παρουσίασε συνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Η γυναικα διασωληνώθηκε αμέσως. Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 26χρονου, ο οποίος βρίσκεται επίσης διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, συνολικά έχουν κλείσει περίπου 1.000 τμήματα ή τάξεις σε όλη τη χώρα, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας έκανε λόγο για 20πλασιασμό των κλειστών σχολείων μέσα σε μία εβδομάδα.

Μέχρι τώρα πάντως έχουν εμβολιαστεί 6.000 γιατροί και νοσηλευτές σε σύνολο 100.000, ενώ ένα από τα σενάρια είναι και η οδηγία για αποφυγή των συνωστισμών.

Η κατάσταση στο εξωτερικό είναι ακόμα χειρότερη και μόνο στη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα μετρούν 16 νεκροί.

Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί μετά την αναφορά της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων, η οποία σημειώνει πως έχουν αναφερθεί περιπτώσεις συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ, μια σπάνια ασθένεια του νευρικού συστήματος, αλλά και θάνατοι εμβρύων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις ότι συνδέονται με τα εμβόλια. Δείτε το σχετικό άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης στη Νορβηγία

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version