Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί σπρέι για την πρόωρη εκσπερμάτιση που διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς άδεια

Ο ΕΟΦ ανακαλεί σπρέι για την πρόωρη εκσπερμάτιση που διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς άδεια
iStock

Στην ανάκληση ενός σπρέι που χρησιμοποιείται για την πρόωρη εκσπερμάτιση προχώρησε ο ΕΟΦ, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς να έχει άδεια κυκλοφορίας. 

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Αυστρίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος (σπρέι) EXS DELAY SPRAY+ENHANCED FORMULA της εταιρείας LTC Healthcare.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα (Επιβραδυντικό σπρέι για άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση) προωθείται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να διακινείται και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία λιδοκαΐνη χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του και χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου.

Σύμφωνα με τον οδηγό φαρμάκων Γαληνός, η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις