Ερευνητές από το NYU Langone Health's Perlmutter Cancer Center ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρία είδη βακτηρίων στο στόμα μπορούν να αυξήσουν, ή να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου.
Η επιμέρους ανάλυση δύο μελετών εθνικής εμβέλειας στις ΗΠΑ, που περιελάμβανε περισσότερους από 120.000 ασθενείς, έδειξε μία αύξηση κατά 21% του κινδύνου για καρκίνο στον οισοφάγο, που συνδέεται με την παρουσία του βακτηρίου Tannerella forsythia.
Διαβάστε στο Iatropedia.gr πώς συνδέεται ο καρκίνος του οισοφάγου με το βούρτσισμα των δοντιών