Δευτέρα, 25 Νοε.
15oC Αθήνα

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πάντα πρωτοπόρος στις διεθνείς ιατρικές εξελίξεις

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πάντα πρωτοπόρος στις διεθνείς ιατρικές εξελίξεις
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κος Χρήστος Αποστολόπουλος, κηρύσσει την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου

Στις 18-19 Μαρτίου 2022 διεξήχθη στην Αθήνα, το 1ο Διεθνές συνέδριο καρδιαγγειακής απεικόνισης με τίτλο “Athens Medical Group CardioVascular Imaging Congress”. Μία διεθνής επιστημονική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από τα Τμήματα Ηχοκαρδιολογίας – Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία των Καρδιολόγων, κυρίων-κυρίων  Στέφανου Καραγιάννη, Διευθυντή του Τμήματος Ηχοκαρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωσταντίνου Παπαδόπουλου, Διευθυντή του αντίστοιχου εργαστηρίου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Καθηγητή Καρδιολογίας του πανεπιστημίου του Μιλάνο Luigi Badano.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της καρδιαγγειακής απεικόνισης, καλύπτοντας θεματολογία όπως βαλβιδοπάθειες, στεφανιαία νόσος, μυοκαρδιοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες και καρδιακή ανεπάρκεια. Όλες οι απεικονιστικές τεχνικές (υπέρηχος καρδιάς, αξονική και μαγνητική καρδιάς) συμπεριελήφθησαν στο επιστημονικό πρόγραμμα και οι εφαρμογές τους αναπτύχθηκαν από ειδικούς του τομέα αυτού.

Σε αυτές τις δύο μέρες συνεδρίου, καρδιολόγοι από Ελλάδα και εξωτερικό μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρία. Στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκης Καρδιολογικής Εταιρίας με αντικείμενο τις βαλβιδοπάθειες και την καρδιακή ανεπάρκεια από τους κύριους συγγραφείς τους, έγινε εκτενής αναφορά στις νέες διακαθετηριακές θεραπείες στην αορτική, μιτροειδή και τριγλώχινα βαλβίδα, σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα πρόσφατα δημοσιευμένων μεγάλων πολυκεντρικών μελετών και παρουσιάστηκαν όλες οι μέθοδοι απεικόνισης των κύριων καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια του άκρως εκπαιδευτικού χαρακτήρα του συνεδρίου, διοργανώθηκαν σε επιπλέον τρεις ξεχωριστές αίθουσες, 15 σεμινάρια πρακτικής άσκησης υπερήχων, μαγνητικής καρδιάς και τεχνητής νοημοσύνης. Τα σεμινάρια συμπεριλάμβαναν σταθμούς εργασίας για ανάλυση υπερήχων, μηχανήματα υπερήχων για ζωντανή διενέργεια πράξεων σε μοντέλα και προσομοιωτές για διοισοφάγειο υπέρηχο καρδιάς.

(Από αριστερά προς τα δεξιά) Στέφανος Καραγιάννης, Καρδιολόγος, Διευθυντής του Τμήματος Ηχοκαρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Luigi Badano, Καθηγητής Καρδιολογίας του πανεπισημίου του Μιλάνο, Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Κωσταντίνος Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηχοκαρδιολογίας, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Το συνέδριο έτυχε μεγάλης αποδοχής παγκοσμίως με πάνω από 600 εγγεγραμμένους σύνεδρους από περισσότερες από 70 χώρες. Ακόμη και σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, σχεδόν 300 συνάδελφοι παρευρέθησαν με την φυσική τους παρουσία στις αίθουσες του συνεδρίου, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα δύο εργαστήρια υπερήχων καρδιάς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διαθέτουν την Ευρωπαϊκή πιστοποίησης αριστείας. Μία πιστοποίηση η οποία αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και την άριστη συνεργασία με το ιατρικό του προσωπικό.

Η συμμετοχή, αρωγή και στήριξη τέτοιου είδους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, αποτελεί για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, αναπόσπαστο πυλώνα της στρατηγικής του. Μιας στρατηγικής η οποία στηρίζει τη γνώση, συμμετέχοντας και προάγοντας την επιστήμη. Μέσα από τέτοιου είδους «θεσμούς» δίδεται η ευκαιρία της μάθησης, της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως, της διάχυσης της γνώσης ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία στον πάσχοντα.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις