Site icon NewsIT
19:39 | 19.07.11

Ολες οι τροφές κατά της κυτταρίτιδας!

Ολες οι τροφές κατά της κυτταρίτιδας!
Newsit Newsroom

Πώς να απαλλαγείτε από τη κυτταρίτιδα! Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

ΑΙΤΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ:

-ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
– ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ
– ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
– ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ- ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
– ΚΑΠΝΙΣΜΑ- ΑΛΚΟΟΛ
– ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ
– ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

– ΠΗΚΤΙΝΗ : ΜΗΛΑ
– ΙΩΔΙΟ : ΦΥΚΙΑ (ΣΟΥΣΙ)
– ΣΟΥΛΦΟΡΑΦΑΝΗ , ΣΕΛΗΝΙΟ : ΜΠΡΟΚΟΛΛΟ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΩΝ, EPA, DHA, α-ΛΙΝΟΛΕΙΚΟ: ΨΑΡΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ
– ΚΑΖΕΪΝΗ ; ΑΠΑΧΟ ΓΑΛΑ-ΓΙΑΟΥΡΤΙ
– ΛΙΓΝΑΝΕΣ (ΦΥΤΟΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ) : ΣΠΟΡΟΥΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
– ΣΤΙΛΒΕΝΙΑ (ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΟΛΗ) : ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

ΝΑΙ:

– ΦΡΟΥΤΑ – ΛΑΧΑΝΙΚΑ
– ΝΕΡΟ – ΧΥΜΟΥΣ
– ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
– ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
– ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
– ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ:

– ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΑΡΑ
– ΖΑΧΑΡΗ- ΓΛΥΚΑ
– ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ
– ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΣΤΡΑΠΗ
– ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ
– ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ- ΑΛΚΟΟΛ
– ΑΛΑΤΙ- ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Τροφές κατά της Κυτταρίτιδας

1. Πράσινο τσάι,οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μπορούν να συμβάλουν σε πολλαπλό επίπεδο στην αντιμετώπισή της κυτταρίτιδας

2. Πράσο, πολύτιμος σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών

3. Τα κόκκινα φρούτα όπως μούρα, βατόμουρα, όπως είναι γνωστό ότι τα κόκκινα φρούτα βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ ταυτόχρονα έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν.

4. Ο μαϊντανός ,έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες, αποτοξινώνει τον οργανισμό και μειώνει το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον, εμποδίζει τον σχηματισμό κυτταρίτιδας καθώς εμποδίσει τη συσσώρευση λίπους.

5. Το σέλερι, έχει διουρητικές, χωνευτικές και καθαρτικές ιδιότητες. Οι ουσίες που περιέχει το σέλερι ενεργοποιούν τον μεταβολισμό του λίπους και εμποδίζουν το σχηματισμό κυτταρίτιδας. Οι φυτικές ορμόνες και τα σημαντικά του έλαια είναι εξίσου ευεργετικά για τον οργανισμό, αφού συμβάλλουν στην αποβολή λιπαρών , σακχάρων ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του αισθήματος της πείνας.

Επιμέλεια :
Τίνα Αντωνίου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version