Site icon NewsIT

Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονοδών Νόσων του Εντέρου: Τα συμπτώματα για κολίτιδα και νόσο του Crohn

19.05.2019 | 19:30
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονοδών Νόσων του Εντέρου: Τα συμπτώματα για κολίτιδα και νόσο του Crohn

Η 19η Μαΐου είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τις ολοένα και πιο διαδεδομένες νόσους του εντερικού συστήματος, όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Παγκοσμίως, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, καταστάσεις γνωστές ως ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (Inflammatory Bowel Diseases – IBD).

Νόσος του Crohn και ελκώδης κολίτιδα

Η νόσος του Crohn μπορεί να προσβάλει το λεπτό και το παχύ έντερο καθώς επίσης και άλλα όργανα του πεπτικού σωλήνα. Η νόσος δεν είναι κολλητική και δεν αποτελεί μορφή καρκίνου. Σε αντίθεση με την ελκώδη κολίτιδα που έχει επιπτώσεις μόνο στο εσωτερικό στρώμα του εντέρου, η νόσος του Crohn προσβάλλει συνήθως όλα τα στρώματα του εντερικού τοιχώματος.

Στην ελκώδη κολίτιδα, το εσωτερικό τοίχωμα του παχέως εντέρου φλεγμαίνει. Η νόσος δεν είναι κολλητική και δεν αποτελεί μορφή καρκίνου. Η ασθένεια δεν έχει επιπτώσεις στο λεπτό έντερο. Μια σοβαρή επιπλοκή της ελκώδους κολίτιδας είναι το τοξικό μεγάκολο, όταν τα αέρια μαζεύονται στο κόλον και προκαλούν την διόγκωσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version