Site icon NewsIT

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2018: Η πανανθρώπινη υγειονομική περίθαλψη στο επίκεντρο

07.04.2018 | 19:30
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2018: Η πανανθρώπινη υγειονομική περίθαλψη στο επίκεντρο

Η 7η Απριλίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημιουργήθηκε επί της αρχής, ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν το δικαίωμά τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας.

Η “Υγεία για όλους” ήταν επομένως το καθοδηγητικό όραμα του ΠΟΥ για περισσότερες από επτά δεκαετίες. είναι επίσης η ώθηση πίσω από την τρέχουσα προσπάθεια του Οργανισμού να υποστηρίξει τις χώρες στην πορεία προς την «Παγκόσμια Κάλυψη Υγείας» (ΠΚΥ).

Η εμπειρία έχει απεικονίσει, επανειλημμένως, ότι η Παγκόσμια Κάλυψη Υγείας επιτυγχάνεται όταν η πολιτική βούληση είναι ισχυρή.

Έτσι, σε αυτή την 70ή επέτειο, ο ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, όταν συμφώνησαν τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης το 2015 και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα βήματα για την προώθηση της υγείας όλων των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει να διασφαλιστεί ότι όλοι, παντού, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας χωρίς να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version