Υγεία

Πεπτικό έλκος: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Το πεπτικό έλκος είναι πολύ συνηθισμένο και πολύ ενοχλητικό. Ποια τρόφιμα όμως το προκαλούν, το επιδεινώνουν ή εμποδίζουν την επούλωσή του;

Το πεπτικό έλκος είναι πολύ συνηθισμένο. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει 5-10% πιθανότητες να το εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Η κυριότερη αιτία του είναι η μόλυνση του στομάχου με ένα μικρόβιο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Στο παρελθόν, η διατροφή θεωρείτο πολύ σημαντική για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Λίγα είναι τα τρόφιμα που προκαλούν έλκος, επιδεινώνουν τα συμπτώματά του ή εμποδίζουν την επούλωσή τους», λέει ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Λαϊκό στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Τι αλλάζει με τα εμβόλια για τους ενήλικες - Νέο πρωτόκολλο εμβολιασμού κατά της COVID-19
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνει πως η πανδημία άφησε πίσω της ένα κύμα εμβολιαστικής κόπωσης, τη στιγμή που τα λοιμώδη νοσήματα «φουντώνουν» πανευρωπαϊκά
Γιατρός κρατάει ένα εμβόλιο