Site icon NewsIT
10:00 | 27.08.18

Πεπτικό έλκος: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε

Newsit Newsroom

Το πεπτικό έλκος είναι πολύ συνηθισμένο και πολύ ενοχλητικό. Ποια τρόφιμα όμως το προκαλούν, το επιδεινώνουν ή εμποδίζουν την επούλωσή του;

Το πεπτικό έλκος είναι πολύ συνηθισμένο. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει 5-10% πιθανότητες να το εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Η κυριότερη αιτία του είναι η μόλυνση του στομάχου με ένα μικρόβιο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Στο παρελθόν, η διατροφή θεωρείτο πολύ σημαντική για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Λίγα είναι τα τρόφιμα που προκαλούν έλκος, επιδεινώνουν τα συμπτώματά του ή εμποδίζουν την επούλωσή τους», λέει ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος στο Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Λαϊκό στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version