Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: «Χρέωσαν Καναδό τουρίστα 40 ευρώ για εξέταση αίματος που κοστίζει 3 ευρώ»

ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Σαντορίνης: «Χρέωσαν Καναδό τουρίστα 40 ευρώ για εξέταση αίματος που κοστίζει 3 ευρώ»

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το νοσοκομείο Σαντορίνης “πάσχει” από σοβαρή υποστελέχωση. Τα κενά καλύπτονται με ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται με μπλοκάκι, ενώ οι κοστολόγηση των εξετάσεων σε τουρίστες, αγγίζει τα όρια της αισχροκέρδειας, καταγγέλλει ΠΟΕΔΗΝ.

Σαράντα ευρώ αναγκάστηκε να πληρώσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, Καναδός τουρίστας, για να υποβληθεί σε εξέταση προσδιορισμού της ουρίας στο αίμα, μια αιματολογική εξέταση που στο δημόσιο κοστολογείται μόλις 3 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία:

“Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται. Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα. Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82ευρώ. Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις! Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Δείτε τις χρεώσεις σε υπηρεσίες που είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο! Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές”.

Δείτε τον κατάλογο με τις χρεώσεις του Καναδού τουρίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις