Μια διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά, ψάρια, όσπρια, αυγά και πουλερικά συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (Πολλαπλή Σκλήρυνση), μια μακροχρόνια ασθένεια που επηρεάζει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το οπτικό νεύρο στα μάτια.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές από την Αυστραλία, που μελέτησαν την επίδραση της διατροφής στην απομυελίνωση (demyelination) του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία είναι συχνά το πρώτο στάδιο στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.