Πόσο καλό κάνει η χορτοφαγία τελικά;

 Οι χορτοφάγοι έχουν λίγο πιο αδύνατα κόκαλα από τους κρεατοφάγους.

Η έρευνα έγινε από Αυστραλούς και Βιετναμέζους επιστήμονες, σε δείγμα 2.700 ατόμων.
Η διαφορά σε πυκνότητα οστών ήταν 5%, ενώ ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των χορτοφάγων που η διατροφή τους περιείχε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και των κρεατοφάγων.
 Εκείνο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί είναι αν η μικρότερη πυκνότητα οστών συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
: Περισσότερα άρθρα