Οι χορτοφάγοι έχουν λίγο πιο αδύνατα κόκαλα από τους κρεατοφάγους.
Η έρευνα έγινε από Αυστραλούς και Βιετναμέζους επιστήμονες, σε δείγμα 2.700 ατόμων.
Η διαφορά σε πυκνότητα οστών ήταν 5%, ενώ ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των χορτοφάγων που η διατροφή τους περιείχε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και των κρεατοφάγων.
Εκείνο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί είναι αν η μικρότερη πυκνότητα οστών συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση.