Τρίτη, 16 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Προειδοποίηση ΕΟΦ για το τσάι αποτοξίνωσης «Wiltlife Detox»: Μην το αγοράζετε, μην το καταναλώνετε

Προειδοποίηση ΕΟΦ για το τσάι αποτοξίνωσης «Wiltlife Detox»: Μην το αγοράζετε, μην το καταναλώνετε
Φωτογραφία - ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας μετά από ενημέρωση των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν το προϊόν «Wiltlife Detox».

Πρόκειται για τσάι αποτοξίνωσης, το οποίο πωλείται μέσω διαδικτύου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, βρέθηκαν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως η σιλδεναφίλη και η σιβουτραμίνη.

Με τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του καταναλωτή.

Η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«Ο Ε.Ο.Φ., κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του  προϊόντος Wiltlife Detox.

Το συγκεκριμένο προϊόν  το οποίο πιθανότατα διακινείται μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, βρέθηκε ότι περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες,  σιλδεναφίλη και σιβουτραμίνη. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών».

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις