Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ρινοπλαστική: 4+1 μυστικά για top αποτέλεσμα

Ρινοπλαστική: 4+1 μυστικά για top αποτέλεσμα

Αν εδώ και καιρό σκέφτεστε «Πώς θα ήμουν αν η μύτη μου ήταν διαφορετική;» δεν είστε οι μόνοι! Είναι κάτι το οποίο απασχολεί έντονα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, καθώς η μύτη αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του προσώπου και τα διάφορα αισθητικά προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει κάποιος ενδέχεται να τον κάνουν να νιώθει άβολα και να μειώνουν την αυτοπεποίθησή του. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών και ανδρών επιλέγουν τη Ρινοπλαστική καθιστώντας τη ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στις κοσμητικές επεμβάσεις.

Αν ήρθε η στιγμή λοιπόν να κάνετε και εσείς το επόμενο βήμα, διαβάστε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρετε για μία επιτυχημένη ρινοπλαστική!

1. Η επιλογή του κατάλληλου ρινοπλαστικού είναι το Α και το Ω 

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο ασθενής να απευθύνεται στον κατάλληλο ειδικό ανάλογα με το πρόβλημά του. Η επιλογή του σωστού Ρινοπλαστικού είναι μία διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την εμπειρία και την εξειδίκευση του γιατρού, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Αρχικά, είναι απαραίτητο εκτός από το βιογραφικό, να αξιολογήσετε και προηγούμενα αποτελέσματα ασθενών του γιατρού προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει και η αισθητική της δουλειάς του. Τέλος, καθοριστικός παράγοντας είναι και το αν σας κάνει σαν άνθρωπος και όχι μόνο σαν ειδικός, αφού θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα μαζί του και να τον εμπιστευτείτε σε αυτήν την αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό η εμπιστοσύνη που θα σας εμπνεύσει καθώς εκείνος είναι που μπορεί να σας καθοδηγήσει στη σωστή λύση του προβλήματός σας. Για παράδειγμα, αν δεν είστε έτοιμοι να διορθώσετε χειρουργικά το ζήτημα που σας ταλαιπωρεί ή αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή δυσμορφία, μπορεί μαζί με τον γιατρό να επιλέξετε να προσθέσετε υαλουρονικό στη μύτη έτσι ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα σχετικά απλά και γρήγορα. Από την άλλη σε πιο απαιτητικές περιπτώσεις όπως η διόρθωση στο ακρορρίνιο θα πρέπει μαζί με τον γιατρό να εξετάσετε τις επιλογές, οπότε είναι απαραίτητο να τον εμπιστεύεστε διότι εκείνος μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά.

2. Η κατάλληλη ηλικία για ρινοπλαστική 

Με εξαίρεση τους ασθενείς που χρειάζονται άμεση Ρινοπλαστική εξαιτίας κάποιου σοβαρού ατυχήματος, π.χ. τροχαία, ή κάποιου προβλήματος υγείας, η πλαστική στη μύτη επιτρέπεται από το 17ο ηλικιακό έτος και μετά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι συνετό να περιμένετε κάποια χρόνια ακόμα προκειμένου να είστε απολύτως σίγουροι ότι η αλλαγή την οποία θέλετε να κάνετε είναι κάτι το οποίο επιθυμείτε πραγματικά και δεν είναι απλά κάποια παρόρμηση της ηλικίας εξαιτίας της τρέχουσας μόδας που διαμορφώνει τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς.

3. Το ιδανικό σχήμα μύτης για το πρόσωπό σου 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ιδανικό σχήμα μύτης. Κάθε πρόσωπο είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο και για αυτό ως ιδανικό σχήμα μύτης ορίζεται εκείνο που ταιριάζει στο πρόσωπο σας, σας ικανοποιεί αισθητικά και είναι φυσικό σαν αποτέλεσμα καθώς δένει αρμονικά και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Προκειμένου να είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να ζητήσετε μία τρισδιάστατη απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος από τον Ρινοπλαστικό σας.

4. Σιγουρέψου ότι η ρινοπλαστική διορθώνει το πρόβλημά σου 

Η Ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία στοχεύει στη βελτίωση αισθητικών προβλημάτων της ρινικής κοιλότητας, αλλά και στην απαλοιφή λειτουργικών προβλημάτων της. Έτσι, διακρίνεται σε Κοσμητική Ρινοπλαστική και Λειτουργική Ρινοπλαστική, ανάλογα με τον λόγο πραγματοποίησής της. Αντίστοιχα, τα κυριότερα προβλήματα που διορθώνει είναι:

  • Μεγάλη μύτη
  • Υπερβολική ή ανεπαρκής « προβολή » μύτης
  • Στραβή μύτη
  • Μύτη με καμπούρα ( ύβος )
  • Πεσμένη κορυφή μύτης
  • Στραβό διάφραγμα μύτης
  • Δυσλειτουργία ρινικών βαλβίδων
  • Υπερτροφικές ρινικές κόγχες
  • Στενή ρινική δίοδος
  • Ρινικοί πολύποδες
  • Αποτυχημένη ρινοπλαστική

5. Κάνε τη σωστή επιλογή: ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική;

Έχοντας επιλέξει έναν άριστο Ρινοπλαστικό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα θα είναι κορυφαία ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλεγεί. Σε κάθε περίπτωση η Ανοιχτή Ρινοπλαστική πραγματοποιείται με μία εξωτερική τομή στη στυλίδα της ρινικής κοιλότητας συμπληρωματικά των εσωτερικών τομών δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ορατότητα στον γιατρό και καθιστώντας τη ιδανική μέθοδο για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων της μύτης, ριζικές αλλαγές αλλά και για διορθώσεις αυξητικού χαρακτήρα. Ωστόσο, απαιτεί περισσότερο χρόνο για ανάρρωση και τις πρώτες ημέρες υπάρχει έντονο οίδημα και η ουλή είναι εμφανής.

Αντίστοιχα, η φιλοσοφία της Κλειστής Ρινοπλαστικής είναι «Less is more», καθώς πραγματοποιείται μόνο με τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών και πάντοτε από κάποιον πολύ έμπειρο γιατρό με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην ανατομία της ρινικής κοιλότητας. Είναι ιδανική καθώς δεν διαρκεί πολύ, δεν αφήνει σημάδια και ουλές, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό οίδημα και απαιτεί λίγο χρόνο ανάρρωσης. Ωστόσο, δεν συνίσταται σε ασθενείς που επιθυμούν ριζικές αλλαγές.

6+1 Συμβουλές για την ανάρρωση μετά τη Ρινοπλαστική

Πλήρεις οδηγίες για την σωστή ανάρρωσή σας μετά από Ρινοπλαστική θα σας δώσει ο γιατρός σας. Ωστόσο, κάποια μικρά tips που μπορεί να σας βοηθήσουν επιπλέον είναι:

  1. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα για μερικές μέρες.
  2. Μη φοράτε γυαλιά οράσεως και ηλίου.
  3. Μη βιαστείτε να κρίνετε το αποτέλεσμα.
  4. Μη σας ανησυχεί το οίδημα των πρώτων ημερών, θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να υποχωρήσει μαζί με τυχόν μελανιές.
  5. Μη βιαστείτε να βγάλετε τον προστατευτικό νάρθηκα των πρώτων ημερών.
  6. Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση το πρώτο διάστημα, καθώς και κάθε χειρωνακτική εργασία.
  7. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην καθημερινότητά σας όσο και κατά τη διάρκεια του ύπνου, έτσι ώστε να μην τραυματίσετε τη μύτη σας.

Για Ρινοπλαστική στην Αθήνα ελάτε στον Dr. Καρκατζούλη 

Αν έχετε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε όσα σας ενοχλούν προχωρώντας με την επέμβαση της Ρινοπλαστικής, τότε δεν έχετε παρά να λύσετε κάθε σας απορία με μία απλή επίσκεψη στην επίσημη σελίδα του Δρ. Γ. Καρκατζούλη, ο οποίος είναι ένας άρτια εξειδικευμένος Ρινοπλαστικός, με πολυετή εμπειρία που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Κλειστή Ρινοπλαστική και σύμφωνα με τους ασθενείς του είναι ένας από τους καλύτερους Ρινοπλαστικούς στην Αθήνα.

Δρ. Γ. Καρκατζούλης, Διευθυντής Τμήματος Λειτουργικής & Αισθητικής Ρινοχειρουργικής, Ιατρικό Π. Φαλήρου

 

Social

https://www.instagram.com/dr_karkatzoulis

https://www.youtube.com/@geokarkas

 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις