Site icon NewsIT

Σε εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί η ΠΟΕΔΗΝ

24.04.2019 | 11:54
Σε εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς καλεί η ΠΟΕΔΗΝ

Αντιλαϊκές πολιτικές, μνημονιακές δεσμεύσεις, λιτότητα στους μισθούς και στις συντάξεις, και βάρβαροι αντιασφαλιστικοί νόμοι καθιστούν τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πιο επίκαιρο από ποτέ, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ανακοίνωση για τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία καλεί σε Απεργιακή Κινητοποίηση την 1η Μαϊου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

“Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1Η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας. Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη”, αναφέρουν κάνοντας μια ιστορική αναδρομή οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version