Site icon NewsIT

Σοκάρει ο Π.Ο.Υ. για την εξάπλωση του ιού Εμπόλα: “Κανείς στον πλανήτη δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος απόψε”

06.09.2018 | 19:30
Σοκάρει ο Π.Ο.Υ. για την εξάπλωση του ιού Εμπόλα: “Κανείς στον πλανήτη δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος απόψε”

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο από τον ιό Εμπόλα στην ανατολική πόλη Butembo, που είναι εμπορικός κόμβος με την γειτονική Ουγκάντα με σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους. Αυτός ο πρώτος θάνατος σε αστικό ιστό, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βία στο βορειοανατολικό Κονγκό (όπου ήδη έχει έξαρση ο Εμπόλα) ανησυχεί τους ειδικούς ότι η επιβράδυνση της επιδημίας μπορεί να κλιμακωθεί.

Έχοντας ήδη σκοτώσει 87 ανθρώπους, αυτή η νέα επιδημία του Εμπόλα είναι κοντά στο να γίνει η όγδοη μεγαλύτερη και πιο θανατηφόρα στην ιστορία. Αν και προ ημερών οι αξιωματούχοι Υγείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) ήταν ευχαριστημένοι με τον μειωμένο ρυθμό νέων κρουσμάτων και την επιτυχή εκστρατεία εμβολιασμού και περιορισμού της μετάδοσης/εξάπλωσης, αυτό το νέο κρούσμα σε αστικό περιβάλλον είναι ανησυχητικό, δήλωσε στο HuffPost ο Peter Salama, επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας του Π.Ο.Υ.

“Όταν έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα του ιού Εμπόλα σε μια πόλη με ένα εκατομμύριο ανθρώπους, κανείς δεν θα πρέπει να κοιμηθεί ήσυχος απόψε σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε ο Salama.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version