Υγεία

Sweet & Balance Διαβήτης – Συνταγές

Ποιος είπε ότι οι διαβητικοί πρέπει να στερούνται τα γλυκά; Οι πέντε συνταγές της "Sweet & Balance" διαψεύδουν το... μύθο που θέλει τον διαβήτη να είναι εχθρός των γλυκών εδεσμάτων. Απολαύστε, τιραμισού, μπισκότα, σοκολατάκια, πανακότα και muffins!  

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 10 Βάρος μερίδας: 83 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΜΥΛΟΥ, ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί Sweet & Balance ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ • 100γρ Σαβαγιάρ • 125γρ τυρί κρέμα Μασκαρπόνε • 1 κοφτή κουτ. σούπας Στιγμιαίο Καφέ • 1 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά • 3 κουτ. σούπας Κονιακ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Διαλύετε το Στιγμιαίο Καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας Κονιάκ • Βουτάτε τα Σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνετε σε ένα μικρό μακρόστενο pyrex ή μπολ • Παρασκευάζετε την Sweet & Balance ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ (βλ. συσκευασία), προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κουτ. σούπας Κονιάκ • Στην έτοιμη κρέμα προσθέτετε το Μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία • Απλώνετε την κρέμα στα Σαβαγιάρ • Πασπαλίζετε με κακάο.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 17 Βάρος μερίδας: 25 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ και 1 ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 200γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ• 100γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro • 25γρ. ( 2 κουτ. σούπας) Kαρύδι τριμμένο • 10γρ. ( 20 κοφτές κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη • 170γρ. ( 7 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλλα • λίγο άρωμα Βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη • Χωρίζετε τη ζύμη σε 17 μπαλάκια τα οποία πλάθετε σε στρογγυλά μπισκότα ( αν θέλετε πιέστε την επιφάνεια με ένα πηρούνι για να κάνετε σχέδια) • Βάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 2000C για 25 λεπτά περίπου.

Muffins: 13 τεμάχια Βάρος μερίδας: 57 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΦΡΟΥΤΟΥ, 1 ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί Sweet & Balance ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ • 150γρ. (1 ½ πλάκα) Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ • 90γρ ( 4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη • Τρίμμα από 1 Πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παρασκευάζετε το Sweet & Balance ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας αντί για ελαιόλαδο μαργαρίνη και προσθέτοντας το τρίμμα πορτοκαλιού μαζί με το νερό • Λιώνετε τα 100γρ. (1 πλάκα) Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ σε μπεν – μαρί και κόβετε ή τρίβετε τα υπόλοιπα 50γρ. Sweet & Balance ΣΟΚΟΛΑΤΑ σε μικρά κομμάτια • Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη του κέικ χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα στο μίξερ • Μοιράζετε τη ζύμη σε 13 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.

ΠΑΝΑΚΟΤΑ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 8 Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά • 100 γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά • 10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη • 10γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ • 1 κουτ. σούπας Ρούμι • 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά • Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι • Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά • Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο) • Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό • Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό • Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
Μερίδες ανά γλύκισμα: 20 Βάρος μερίδας: 17 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ SWEET & BALANCE • 50γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρυγανιά τριμμένη • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη • 2 κουτ. σούπας Κονιακ • 50γρ. ( 4-5 κουτ σούπας) Αμύγδαλο Κροκάν • Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Λιώνετε τη μια Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν – μαρί • Προσθέτετε την τριμμένη Φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το Κονιάκ και το Γαρύφαλλο με την Κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά • Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε 20 σοκολατάκια στο σχήμα που επιθυμείτε • Λιώνετε τη δεύτερη Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν- μαρί και καλύπτετε τα σοκολατάκια βυθίζοντάς τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα. • Πασπαλίζετε με το Αμύγδαλο και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Υγεία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα