Και αυτό διότι η υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά που στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης, η οποία αποτελεί απειλή για την καρδιαγγειακή υγεία.
Τώρα, μια νέα, μεγάλης κλίμακας μελέτη παρατήρησης επανεξέτασε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 130.000 ανθρώπων σε 21 χώρες σε πέντε ηπείρους και διαπίστωσε ότι τα πλήρη λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας και καρδιαγγειακών νοσημάτων.