Υγεία

Τα συμπτώματα που δείχνουν πως δεν λειτουργεί η καρδιά

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν πως η καρδιά δεν λειτουργεί καλά, υποστηρίζει ένας Βρετανός καρδιολόγος.

Τα συμπτώματα αυτά είναι ύποπτα για καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία είναι μία πάθηση κατά την οποία η καρδιά είναι πολύ αδύναμη ή πολύ άκαμπτη για να εξωθεί επαρκείς ποσότητες αίματος προς το υπόλοιπο σώμα, δήλωσε ο Dr. Anthony Mathur, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Η δυσχέρεια αυτή έχει ως συνέπεια να μην τροφοδοτούνται τα όργανα και οι ιστοί με τις ποσότητες του αίματος που χρειάζονται. Γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να αναπτυχθούν συμπτώματα που φαινομενικώς είναι άσχετα μεταξύ τους.

«Μία πολύ χαρακτηριστική ύποπτη ένδειξη είναι να νιώθει κάποιος δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια, κυρίως όταν κινείται αλλά και όταν αναπαύεται», εξήγησε ο Dr. Mathur. «Εξίσου ύποπτο είναι να αναπτυχθεί ασυνήθιστα έντονη κόπωση και αδυναμία, ακριβώς επειδή ο οργανισμός δεν λαμβάνει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται».

Το οίδημα (πρήξιμο) επίσης μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά. Οφείλεται στην κατακράτηση υγρών και μπορεί να παρατηρηθεί:

-Στα πόδια
-Τους αστραγάλους
-Τους άκρους πόδες
-Την κοιλιά

Ο ακανόνιστος ή γρήγορος καρδιακός παλμός επίσης είναι ένα σύμπτωμα που πρέπει να σας προβληματίσει.

Πότε να πάτε στον γιατρό

Βέβαια, αν έχετε τέτοιου είδους συμπτώματα δεν σημαίνει υποχρεωτικώς πως θα έχετε καρδιακή ανεπάρκεια, σπεύδει να διευκρινίσει ο καθηγητής. Υπάρχουν και άλλες παθήσεις που μπορεί να τα προκαλέσουν. Αν όμως τα έχετε και είναι επίμονα ή επιδεινώνονται σταδιακά, καλό είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

Η ιατρική συμβουλή πρέπει να αναζητηθεί επειγόντως εάν παρουσιάσετε επίμονο βήχα με αίμα και συριγμό. Και αυτό διότι μπορεί να υποδηλώνει ότι έχει αρχίσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, τονίζει ο Dr. Mathur. Επείγουσα ιατρική συμβουλή απαιτείται και εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα.

«Να θυμάστε πως όσο νωρίτερα εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην καρδιά, τόσο πιθανότερο είναι να ρυθμιστεί με τα κατάλληλα μέτρα. Επομένως, μην αναβάλλετε την επίσκεψη στον γιατρό επειδή φοβάστε τι θα σας πει», κατέληξε.

Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Δείτε επίσης
Υγεία: Περισσότερα άρθρα