Ερευνητές συγκέντρωσαν πέντε βασικές συνήθειες των γυναικών που υπονομεύουν μια σχέση.
1. Δίνετε υπερβολικά πολλά. Έχετε ακούσει ποτέ για μακροχρόνιες σχέσεις που τις διαλύουν μια μέρα οι άντρες, για να πάνε να παντρευτούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο μιαν άλλη;
Συμβαίνει όλη την ώρα, κατά τον σύμβουλο σχέσεων Ράντι Γκάντερ από τη Νέα Υόρκη. «Οι γυναίκες έχουν την εγγενή ικανότητα να φροντίζουν ψυχικά και πρακτικά τους άντρες, και είναι πρόθυμες να δώσουν πολλά. Όταν, όμως, αυτό σε βαθμό… οσιομάρτυρα, οι άντρες συχνά πνίγονται από τις τύψεις ή, ακόμα χειρότερα, νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντί στη σύντροφό τους», εξηγεί.
Το επακόλουθο είναι να φεύγουν αργά ή γρήγορα από τη σχέση, διότι «προτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που δεν βάζουν τη ζωή και την ευτυχία τους να περιστρέφεται γύρω από τους ίδιους», προσθέτει.
Αν, συνεπώς, σας αρέσει να δίνετε, συνεχίστε να το κάνετε, αλλά μην παραπονιέστε επειδή ο άλλος δεν είναι επακριβώς το ίδιο δοτικός – και γίνετε και λίγο εγωίστριες.
2. Επικοινωνείτε συνέχεια μαζί του. Στην εποχή του Facebook, του Twitter, των e-mail, των SMS και των κινητών είναι πάρα πολύ εύκολο να επικοινωνείτε συνεχώς με το ταίρι σας, με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο. Η υπερβολική επικοινωνία, όμως, φέρνει υπερβολική οικειότητα και διαλύει το μυστήριο που τόσο σαγηνεύει τους άντρες, προειδοποιεί ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξουαλικής υγείας από τη Νέα Υόρκη.
«Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση “η πολλή οικειότητα βλάπτει” αλλά στην εποχή μας κάνει κάτι χειρότερο: φέρνει την πλήξη», λέει.
Για να αποφύγετε αυτό τον σκόπελο, περιορίστε την επικοινωνία και κρύψτε τις αδιάφορες λεπτομέρειες της καθημερινότητας (ειλικρινά, πιστεύετε ότι τον ενδιαφέρει εάν πήγατε στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε φέτα;). Πάψτεεπίσηςναελέγχετεανάδευτερόλεπτοτοπουβρίσκεται.
3. Λέτε στις φίλες σας όλα σας τα παράπονα. Οι γυναίκες απολαμβάνουν να τα μοιράζονται όλα με τις φιλενάδες τους, αλλά αν ανήκετε στην κατηγορία όσων δεν κρατούν ούτε μισό παράπονο για τον εαυτό τους, υπονομεύετε τη σχέση σας, κατά τον δρα Γκάντερ.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι αληθινοί φίλοι θα παίρνουν μονίμως το μέρος σας και σταδιακά θα αρχίσουν να θυμώνουν μαζί του για τα δεινά που σας προκαλεί, εξηγεί ο δρ Γκάντερ. Στο τέλος, θα φτάσουν στο σημείο να μην τον συμπαθούν και θα πάψουν να στηρίζουν τη σχέση σας, διότι θα θυμούνται όλα όσα σας έχει κάνει.
Πάψτε συνεπώς να γκρινιάζετε διαρκώς για τον καλό σας ή/και φροντίστε να μιλάτε και για τα καλά που σας προσφέρει. Θα κάνετε και στον εαυτό σας καλό, εάν του θυμίζετε πότε-πότε ότι δεν έχει για σύντροφό του ένα τέρας.
4. Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάνετε νάζια κάθε φορά που σας κάνει μία φιλοφρόνηση; Κρύβεστε για να μην σας δει γυμνή; Του λέτε να σβήνει το φως για να κάνετε σεξ; Είστε σε πολύ καλό δρόμο για να διαλύσετε την ερωτική σας ζωή, προειδοποιεί ο δρ Κέρνερ.
«Όταν ένας άνθρωπος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν αισθάνεται σέξι, δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ ή δεν το απολαμβάνει», εξηγεί. «Και αυτό είναι πάρα πολύ ενοχλητικό για τους άντρες».
Για να μην βλάψουν οι ανασφάλειές σας τη σχέση σας, σταματήστε να λέτε συνεχώς στο ταίρι σας πόσο άσχημη είστε (στο τέλος θα το πιστέψει…) και προσπαθήστε να δείξετε λίγη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι. Τέλος πάντων, δεν θα σας βλάψει να ανάψετε δυο-τρία κεριά ή έστω ένα φωτάκι στο υπνοδωμάτιο…
5. Μπερδεύετε το «ελπίζω» με την πραγματικότητα. Πόσες φορές έχετε ονειρευτεί τόσο πολύ ότι ο σύντροφός σας θα κάνει κάτι για εσάς, με συνέπεια να απογοητεύεστε οικτρά όταν δεν το κάνει και να αρχίζετε την γκρίνια; Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι ολέθρια για τη σχέση.
«Δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια σχέση σε μεγάλες προσδοκίες», λέει ο δρ Γκάντερ. «Καλό είναι να ελπίζουμε, αρκεί οι ελπίδες μας να είναι ρεαλιστικές, ώστε να υπάρχει στ’ αλήθεια ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν».
Με άλλα λόγια, αν ο σύντροφός σας δεν θυμάται ποτέ τις ημερομηνίες και δεν προγραμματίζει ποτέ ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο, πάψτε να περιμένετε ότι θα το κάνει. Επικεντρωθείτε σε όσα στ’ αλήθεια κάνει και σας ευχαριστούν.
Κι αν αυτές οι ημερομηνίες και τα ταξίδια είναι τόσο σημαντικά για εσάς, θυμίστε τις και ζητήστε τα, αντιστοίχως…
Πηγή: Ένθετο Υγεία