Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έβγαλαν τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σαφής στόχος να φανεί ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια...
Την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Υγεία και τα Δημόσια Νοσοκομεία, περιέγραψε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Λίγο πριν μπει στο στούντιο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, με τους παρουσιαστές να εκτιμούν ότι τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί.
Τότε ο κύριος Σιώρας ξέσπασε για την κατάσταση που αντιμετωπίζει καθημερινά. Αφού κατηγόρησε τον Ανδρέα Ξανθό, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, τόνισε ότι τα μειωμένα κονδύλια σε συνδυασμό με τις ελλείψεις, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασφυκτική.
“Ο κύριος Ξανθός μας είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν 238 Τοπικές Μονάδες Υγείας μέχρι το τέλος του 2017. Βαδίζουμε προς το τέλος του 2019 και δεν έχουν γίνει ούτε 110” λέει στο 09.15 του βίντεο ο κύριος Σιώρας.
Οι παρουσιαστές του debate που ακολούθησε, συνέχισαν τις ερωτήσεις στο ίδιο πνεύμα, αλλά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν αμετάπειστος.
Όπως είπε τα νοσοκομεία δεν επιχορηγούνται, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να μην καλύπτει τις υποχρεώσεις του και το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε.
Τα πράγματα όπως λέει ο κύριος Σιώρας, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν από το 2015 και μετά, αλλά έγιναν ακόμα χειρότερα. “Μόνο στον «Ευαγγελισμό», επισήμανε, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από τότε που αυτός δημιουργήθηκε μέχρι το 2018 είναι 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τον «Ευαγγελισμό» αντιστοιχεί σε δύο προϋπολογισμούς του συγκεκριμένου νοσοκομείου”.
Το debate που ακολούθησε
Στη μεταξύ τους αντιπαράθεση στην εκπομπή “’Αλλη διάσταση” οι κύριοι Ξανθός και Σαλμάς διατύπωσαν επιχειρήματα σχετικά με τους δημοσιονομικούς και άλλους τρόπους που αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση η ανθρωπιστική κρίση στα χρόνια των μνημονίων.
Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της συνολικής πρόσβασης των ασφαλισμένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και η φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr