Στις αρχές του έτους η Γαλλία είχε αποφασίσει να περιορίσει δραστικά τη χρήση αυτού του είδους των αντισυλληπτικών χαπιών και προσέφυγε στον ΕΜΑ ζητώντας να αναθεωρηθούν οι οδηγίες χρήσης των προϊόντων αυτών.
Η ειδική επιτροπή του ΕΜΑ που εξέτασε το θέμα δεν έκανε σαφή διάκριση μεταξύ των χαπιών 1ης και 2ης γενιάς από τη μία και 3ης-4ης γενιάς από την άλλη, σε αντίθεση με τον γαλλικό οργανισμό φαρμάκων. Η Επιτροπή για την Εκτίμηση της Επικινδυνότητας στο πλαίσιο της Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) έκρινε ότι, γενικά, “τα οφέλη των συνδυασμένων από του στόματος αντισυλληπτικών (COC) εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τους κινδύνους”.
“Δεν υπάρχει κανένας λόγος μία γυναίκα που λαμβάνει COC χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα, να τα σταματήσει με βάση αυτήν την εκτίμηση” (σ.σ. των γαλλικών αρχών), συνεχίζει η PRAC. Σημειώνει όμως ότι “είναι σημαντικό νε ενημερώνονται οι γυναίκες για τους κινδύνους, τις ενδείξεις και τα συμπτώματα των φλεβικών θρομβώσεων και οι γιατροί να λαμβάνουν υπόψη τους τους παράγοντες κινδύνου του κάθε ατόμου όταν συνταγογραφούν ένα αντισυλληπτικό”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αντισυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τουρκία: Μετά το αλκοόλ τέλος και τα αντισυλληπτικά
H μητέρα της Kardashian αποκαλύπτει πως της χορηγούσε αντισυλληπτικά από τα 14 χρόνια της
Πως επηρεάζουν τα αντισυλληπτικά, τη γυναικεία ερωτική επιθυμία