…μετά τις συναντήσεις της με πέντε Ενώσεις και Συνδέσμους Επιχειρήσεων στον Κλάδο της Εμπορικής Ναυτιλίας, της Ακτοπλοΐας και του Θαλάσσιου Τουρισμού, δήλωσε:
“Προέχει η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του λιμανιού, που τίθενται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο από την παράταση της απεργίας. Οι ολίγοι, ειδικά όταν διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματά τους, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των πολλών” είπε η κ. Κατσέλη.
Το πρωί της Τρίτης θα εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η απόφαση που θα κρίνει τη νομιμότητα ή μη των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Στο δικαστήριο έχουν προσφύγει τα Επιμελητήρια της χώρας και 48 επιχειρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις κινητοποιήσεις των 1.500 λιμενεργατών.
Το Επιμελητηριο Μεσσηνίας ζητεί αποζημίωση 5.000 ευρώ από κάθε ένα από τα τρία σωματεία των απεργών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτης δήλωσε στο Newsit οτι 30 κοντέϊνερ είναι εγκλωβισμένα στα λιμάνι με ευπαθή προϊόντα. Περιέχουν μαύρη και κορινθιακή σταφίδα και προϊόντα ελιάς τα οποία προορίζονταν για την αγορά της Αγγλίας για τα Χριστούγεννα.
Περισσότερα από 5.000 κοντέινερ βρίσκονται εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Πειραιά. Χιλιάδες άλλα έχουν αλλάξει λιμάνι προορισμού και μετά οδικώς θα φτάσουν στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές.